Inspiration

SKAM – serien som slukade min söndag och tog mig tillbaka till livet som 16-åring

skam

Alltså, har ni sett SKAM? En norsk serie som nu släppts på SVT Play, om Eva och hennes värld när hon börjar ettan på gymnasiet. Det var Linn i podden “I nöd och lust” som tipsade om denna och idag när jag var lite söndagstrött började jag kolla några avsnitt, eller snarare nästan en hel säsong. Och fastnade pladask. Det är verkligen som att kastas tillbaks till gymnasietiden med första kärleken, med jakten på sig själv, med alla erfarenheter som blev lärdomar och steg mot att hitta integritet och självkänsla. Hångel i korridoren. De coola. De nördiga. Hemmafesterna. Rivaliteten mellan tjejer. Men också pepp mellan tjejer. Killar som är helt uppslukade i sin hobby. Osv osv. Alltsååååå SE DEN. Närmare Spung än så här kan man inte komma. Nostalgi och både hugg och värme i hjärtat.

Tänker också att den här tiden med sociala medier måste vara så sjukt jobbig när man är osäker tonåring. När man hela tiden blir dömd och söker tillhörighet.

One Comment

  • Mattis

    Jag vet!!! Precis så!!!! Hittade den serien i helgen och jag hade precis samma känsla och tankar som du. Det hade verkligen varit så jobbigt med sociala medier när man var 16…tänk tinder istället för aftonbladet chat när man var 14. Och att allt vi gjorde hade spridits via FB etc. Tur att våra minnen bara e på några blurriga analoga bilder och i dagböcker 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *