Relationships and dating

Sluta tjata – dejta med respekt

Hans ögon går lite i kors och jag gissar att det är alkoholen. För han luktar inte fresh.

 “I like you”, säger han och flinar berusat.

 Han står lite för nära när han inleder sin lama övertalningskampanj. Jag (och många andra tjejer säkerligen) har hört den förr. Men hur kommer det sig att han på riktigt tror att det ska funka. Och det här med tjat, inte bara hopplöst osexigt utan också ett jävligt medeltida grepp, eller?

Tror han att om han tjatar tillräckligt så kommer jag nog tända på honom, orgasmerna kommer flöda och jag kommer plötsligt tycka att han är en jäkligt skön snubbe? Nej, nej, och åter nej. Om jag tycker du är en skön snubbe så ser du det i mina ögon, du märker det i min kommunikation och du ska inte behöva tjata dig till mitt gillande.

Jag var tvungen att skriva, på grund av den senaste tidens inflation i jäkligt lama och tjötiga snubbar som pockar på uppmärksamhet. Men förstå mig rätt, jag blir glad om nån uppvaktar mig (denna svåra envisa och upptagna kvinna som ingen förstår sig på behöver det) så absolut kul, men…förutsatt att det finns någon slags jämlikhet och förståelse i kommunikationen. Och inte på bekostnad av min tid och energi, då går det bort. Och det krävs inte så himla mycket, nyckelorden är respekt, kommunikation och lyhördhet. Och tänk utanför boxershortsen, please.

 Här är några approches som jag ser ett mönster i, följt av mina råd.

 “Jag vill ha dig.”

Ja, det kan man ju säga till nån. Men det beror på hur man säger det och varför man säger det. Säger man det med en öppen förhoppning och väntan på en respons, då är det en sak. Säger man att det på ett sätt så man smetar ut orden över hela arket och det inte finns nånstans kvar för mig att gestalta vad jag känner, då är det inte så nice. Eller säger du det på ett sätt som att jag är utvald och jag ska vara jävligt glad att det är just mig du vill ha, då möts vi tyvärr inte heller.

 “Kan vi inte ses bara eeeen gång till då.”

Ja, för då kommer säkert viben, pirret och hela fyrverkeriet.

 “Vi kan väl mysa bara hemma, Netflix and chill”

(plus tusen emojis)

Det här förslaget innehåller så många fel på en gång, om det är första träffen. Jag orkar knappt förklara. Så många unmatches som har skett pga denna fråga. Först, visa respekt – och intresse. En första date sker främst ute eller i ett mer socialt sammanhang, och visa lite driv och ta initiativ till ett ställe eller aktivitet. Och sen, även om det endast är så kallade oseriösa intentioner från ena eller båda parter, så krävs det ändå en viss VIBE och attraktion, vilket skapas/upptäcks ur mer än en bild på en app. Det krävs också att man connectar och känner sig trygg med personen i fråga. Så snälla sluta ställa denna fråga – bjud ut mig istället.

 “Men bara casual sex då!?”

Det här är inget du behöver fråga. Vill hen endast ha en slags kk-relation så märker du det, det sker organiskt. Jag var med om denna fråga när jag efter massa tjat utan något tecken på inkännande, friendzonade en kille rätt brutalt och skrev rakt upp och ner tack men nej tack, varpå jag lägger ner telefonen i fickan och tänker att fan det där måste ta hårt men nu är det gjort – och denna fråga kommer tillbaka på min skärm. Blir du avvisad, försök förstå och för guds skull, förhandla inte! Man kan aldrig vara för tydlig antar jag.

 “Make time for me baby, kom igen jag vill ju se dig “

Gillar jag dig prioriterar jag min tid för dig. Simple as that. Och har jag verkligen inte tid så ser jag till att förklara det för dig.

 “Var inte rädd, varför är du rädd?”

Jag är inte rädd idiot – jag är ointresserad. Jag säger inte nej till att möta upp dig senare för att jag är rädd, utan för att du antagligen är oskön eller dålig i sängen. Till denna kategori hör också “var inte blyg”. Good lord, jag blir bara provocerad.

photo-1494948191186-981b478d8cc9

Att dejta idag är lite slit och släng, det håller jag med om och det kan vara helt ok. Men respektera en person som är ny i ditt liv, bjud ut hen, ansträng dig – försök inte få hen till Netflix and chill i steg ett. Och den du är intresserad av inte visar intresse, rannsaka dig själv och lyssna på hen. Att tjata sig till uppmärksamhet, ligg och vad det nu kan vara är inte värt och inte nice, och det är lätt att den andra då känner sig instängd och sätts i en slags försvarsställning och känner sig pressad att hitta argument.

photo-1503647144508-944df2566461

 Och till alla som befinner sig på andra sidan tjatet, stå på er, var er själva, tassa inte på tå, låt de skämma ut sig, låt de kampanja med ögonen i kors – men får du inte utrymme för att själv jaga eller undra eller prata, eller rum för nån sparkle – gå vidare. Rensa och ta makt över din tid och din energi.

Much Love <3
Anna 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *